ABDULLAH BABA MESCİDİ YAPILIYOR

“Kim, Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.”
(Buhari, Salat 65)

Mevlevi Üstadı Hadim-ül Fukara Abdullah Baba Hazretlerinin dünyaya teşriflerinin 88.yılında Kenya’nın Malindi bölgesinde Abdullah Baba Mescidi'nin yapımına başladık.

Yokluk ve zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren Kenyalılar için bugüne kadar gıda yardımları, su kuyusu faaliyetlerinde bulunduk. Şimdi de bu yardımlarımıza Abdullah Baba Mescidini yaptırarak devam ediyoruz.

Yaklaşık 3.000 kişinin yaşadığı köyde nüfusun yarısı Müslüman, diğer yarısı ise Hristiyandır. Bölgede değişik mezheplere ait 12 adet kilise yer almaktadır. Bu bölgede çalışmalarına devam ettiğimiz 100 metre kare ölçülerindeki mescidimiz ise bölgenin tek camisi/mescididir.

Yapımına devam ettiğimiz bu mescid sayesinde hem bölgedeki Müslümanların ihtiyacı karşılanmış olacak hem de Hristiyan misyonerlerin çalışmalarına set çekecek ve iç kesimlere yayılmalarını engelleyecek nitelikte olacaktır.

Sizler de bu mescidin yapımı için bağışta bulunabilirsiniz.

1 Tuğla Bedeli
50 TL